DOĞUM TARİHİ-11-12-1977
DOĞUM YERİ-ANKARA
LİSE-ANKARA ATATÜRK LİSESİ
ÜNİVERSİTE-ÖNCE GAZİ ÜNİVERSİTESİ-FELSEFE BÖLÜMÜ
SONRA ESKİŞEHİR-ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ MEZUNU
MESLEĞİ-HABER SPİKERİ VE DUBLAJ SANATÇISI.
SEVGİLİ LEVENT YIDIZ MESLEĞİNE İSTANBUL KANAL B HABER MÜDÜRÜ OLARAK DEVAM EDİYOR.
You Tube kapalı olduğu için burada mevcut olan videolar görünmüyor..
Ve ben de sizlerin izlemesi için Levent Yıldız için daha önceden yapmış olduğum videoları sanatçının konusuna ekliyorum,diğer video paylaşım sitelerinden...
İyi seyirler.
https://www.dailymotion.com/video/x67xgi_levent-yildiz0002_shortfilms
https://www.dailymotion.com/video/x67ux9_levent-yildiz-slayt-show0001_shortfilms
İşte size anlatmak istediğim ünlü dublaj sanatçısı ve Başkent TV'nin İstanbul haber müdürü LEVENT YILDIZ
Kendisini ilk olarak Denizler İmparatoru adlı dizide Yeom Yang adlı dizinin as
karekterini başarıyla seslendirdikten sonra tanımışızdır bu güzel sesin sahibi Levent Yıldız'ı.
Sanatçının sesini Denizler İmparatoru (Emperor of The Sea) adlı dizininin ardından yine TRT'de yayına giren Kore dizisi Saraydaki Mücevher'de Ji Jin Hee
(Yüzbaşı) rolünde oynayan Jungo Ming adlı as karektere dublaj yaptığında sesini duymaya devem ettik.
Sevgili Levent Yıldız bu iki dizinin dışında TRT'de
yayına giren diğer Kore dizlerinde as karekterlere dublaj yapmaya devam etmiştir.
Ben sırasıyla sanatçının seslendirdiği Kore'li actörleri sizlere tanıtacağım.
İşte size süper dizinin süper kahramanı Yeom Yang.
Düşlerimin Prensin'de prens Shin'e seslendirme yaptı.
KONU SAHİBİ PAPATYA
Ve Levent Yıldız Song Il Gook'a Jumong karekterinde de seslendirme yaptı..
Ve Saraydaki Mücevher'de(Yüzbaşı) Jungoming'e dublaj yaptı başarılı sanatçı.
Ve Song Il Gook'u (Jumong'u) seslendirdi Levent Yıldız.
Ha Jong, Mi Shil ve Se Jong'un Oğlu; Hwarang Savaşçılarının 11. Lideri / (Kim Jung Hyun 김정현)
Levent Yıldız'ın son seslendirdiği karekter.
En son Papatya tarafından C.tesi Eyl. 18, 2010 11:39 am tarihinde değiştirildi, toplamda 11 kere değiştirildi