www.songdaslarim.com

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.songdaslarim.com

( Song Il Gook Fanlarının - Songdaşların Buluşma Adresi )

Taşındık Song Il Kook Severler yeni canlı sitemize bekliyoruz sizi : www.songdaslarim.com

3 posters

Neden Kore'de Eğitim

berksancan03
    berksancan03
    Hayran
    Hayran

Neden Kore'de Eğitim  Empty Neden Kore'de Eğitim

Mesaj tarafından berksancan03 C.tesi Tem. 10, 2010 2:27 pm

Neden Kore'de Eğitim

1-)Uygulamalı Bilim ve İleri Teknoloji Konusunda Gelişmiş Ülke

Kore'nin Bilgi İletişim alanında, makine, kimya, gemicilik, otomobil sanayisi ile birlikte dünya da en iyi seviyede olması sonsuz gurur verici. Özellikle Kore bilgi iletişim teknolojisi ve mobil iletişim alanıda şu an da dünya da bir numaradır. Kişisel olarak en hızlı internet ağına sahiplerin sayısı çoktan 20 milyon aileyi geçmiştir. Kore halkının büyük çoğunluğu en hızlı internet ağını kullanmaktır. Kore'nin dünya çapında bilgi iletişim alanında çok güçlü bir ülke olduğu düşünüldüğünde Korelilerin teknik ile geleneğinin yepyeni ve ileri bir teknoloji ile yaratıcı alanlara uyumlu olduğu sonucuna varılır. Dünyada en dinamik teknolojik güce sahip Kore'de eğitim almak isteyenler ğelecekte başarılı olma yolunda ilerleyecektir.

Neden Kore'de Eğitim  46807696

______________________________________________________________________________

2-)Ekonomik Eğitim Masraflar

Kore, Amerika yada Kanada, Batıdaki İngiltere gibi İngilizce konuşulan ülkelerle kıyaslandığında gerek okul ücreti gerek genel harcamalar açısından bakıldığında oldukça ekonomik bir ülkedir. Sadece okul ücretiyle kalmayıp yabancı öğrenciler için burs imkânları da oldukça fazla olduğundan ekonomik yönden fazla bir yük hissedilmeden eğitim gerçekleştirilebilir. Özellikle son zamanlarda Kore hükümetinin yabancı öğrencilere sunduğu burs, yurt, yarım gün çalışma, mezuniyetten sonra iş bulabilme gibi imkânlar sayesinde Korede eğitim daha cazip hale gelmiştir.
    Ayrıca Kore Kuzeydoğu Asya'da yer aldığı için Asya ülkeleriyle coğrafi yönden yakındır ve Kore'ye gidip gelmek kolay olmaktadır. Yine aynı şekilde kültürel yönden Türk kültürü ile Kore kültürü arasında benzerlikler olduğu için herhangi bir kültürel şok yaşanmadan rahatça eğitim gerçekleştirlebilir.

Neden Kore'de Eğitim  13765376

______________________________________________________________________________

3-)Çeşitli Eğitim Ortamı ve Üstün Eğitim Kadrosu

Kore'de yaklaşık 400 kadar yüksek düzeyde eğtim kurumu bulunmaktadır. Bunların donanımları yapılmak istenen araştırmalara elverişli olup son derece yüksek seviyededir. Derslikler, laboratuvarlar ile öğrencilerin kullanabilecekleri yurt gibi tesisler öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda faaliyet göstermelerini sağlamaktadır.
    Ayrıca eğtim kadrolarının büyük çoğunluğu doktora seviyesinin üzerinde, araştırma tecrübesine ve bilimsel akademik yeteneğe sahiptir. Yine bu kadrolar yurtiçinde değil yurtdışında da eğitim görmüş, araştırmalar yapmış, doğu ile batının tüm bilimlerine hâkim nesnel ve dengeli bakış açısıyla öğrencilere rehberlik edebilen, yabancı öğrencilerin gelecekte başarılı olabilme vizyonlarını onlara gösterebilme avantajına sahip akademisyenlerden oluşmaktadır.

Neden Kore'de Eğitim  93641648

____________________________________________________________________________

4-)Geleneksel Eğitim Ülkesi

Kore, eğitimi toplumsal görüşün tam merkezine yerleştirmiş bir ülkedir. Eskiden beri Kore'de yetenekli beyinler yetiştirmek için en önemli hedef olarak eğitim kabul edilmiştir. Çinli düşünür Meng Zı ' nın söylediği ' yaşamdaki üç mutluluk ' tan biri olan küçük öğrencileri eğitmek, Kore'de en değerli, en fazla önem verilmesi gereken bir konu olarak kabul edilmiştir.
    Tüm Kore halkının eğitime olan ilgisi çok güçlü olduğundan Kore'de ortaokulda okuma oranı neredeyse %100'e ulaşmıştır. Üniversiteye giriş oranı da dünyada eşi benzeri olmayan bir seviyeyle çok yüksek olduğu için dünyada birinci-ikinci seviyelerde bulunmaktadır.
    Bu şekilde eğitim ateşi Koreli öğrencilerin entellektüel seviyeleri ile akademik başarılarının dünya çapında kabul edilmesini sağlayan önemli bir unsur olmuştur. Ayrıca Kore toplumunda öğrencileri destekleyen, onları kollayıp gözeten bir bilinç vardır. Kore'de kısa bir süre yaşanıldığnda okuyan, eğitim gören insanların el üstünde tutulduğu gözden kaçmayacaktır.

Neden Kore'de Eğitim  23623435

_____________________________________________________________________________

5-)Zengin Kültür Ülkesi

Kore, köklü bir gelenek ve kültürü koruya gelmiş bir ülke olarak çok fazla kültürel mirasa geleneğe sahiptir. Binlerce yıllkı tarihi meydana getiren çeşitli soyut ve somut kültür, toplumun her kesiminde görülmekte olup günümüze kadar aktarıla gelmiştir. Tüm yurt genelinde kültürel mirasın olmadığı yer yoktur. Bu sebeple ünlü bir Koreli âlim 'Kore'nin tüm koprakları müzedir ' demiştir. Bu şekildeki somut kültürün dışında her alana yayılmış soyut kültürel miras da sayılamayacak kadar fazladır. Yerel dinler, Budizm ve Konfüçyanizmin dışında son dönemlerde hristiyanlığa varıncaya kadar dünyadaki çeşitli dinler Kore'de yer edinmiş, bu tür dini düşünceleri temel alan kültürel miras ve binlerce yıllık bir zamanın oluşturduğu Kore kültürü, Doğu kültür kuşağı denilen çerçeve içinde Kore'ye özgü bir kültürün meydana gelmesinin sağlamıştır. Böyle bir ortamda eğitim aldığınız takdirde sizler gelecekte insanlığın rehberleri olarak gerekli liderlik vasfını ve derin derin kavrama gücünü kendiliğinden edinebilirsiniz.

Neden Kore'de Eğitim  71208809

berksancan03
    berksancan03
    Hayran
    Hayran

Neden Kore'de Eğitim  Empty Geri: Neden Kore'de Eğitim

Mesaj tarafından berksancan03 C.tesi Tem. 10, 2010 2:33 pm

6-)Dünyanın Tarihi Merkezi

Kore coğrafi olarak her ne kadar Kuzeydoğu Asya'da yer almaktadır ancak dikkatli incelendiğinde jeo-politik yönden Asya-Pasifik bölgesinin merkezinde yer aldığı görülebilir. Çin, Rusya, Japonya ve Pasifiğin sonundaki Amerka'nın birbirleriyle ideolojik ve iktidar yönünden tartıştıkları merkez Kore'dir. Bu yüzden sizler Kore'de eğitim alırsanız dünya tarihinin dinamik merkezinde bulunmuş olur böyle bir tecrübe ile de gelecekte kendi ülkenizde lider olarak faaliyet gösterebilme yeteneğini geliştirmiş olursunuz.

Neden Kore'de Eğitim  42561774

7-) Nazik Korelilerle Güvenli Toplum

Koreliler genellikle yabancılara karşı oldukça naziktir. Bu, yabancı ülkelere meraklarının çok olmasının yanında yeni bir şeyler öğrenme hevesindende de kaynaklanmaktadır. İlk başta bir yabancıyla konuşmaktan çekinip utansalar da zaman geçtikçe kibar ve insaniyet dolu oldukları anlaşılabilir.
    Ayrıca Kore toplumu güvenli bir asayiş ortamına sahiptir. Geceleri güvenle dolaşılabilen birkaç güvenli ülkeden biridir. Özellikle yabancıları hedef alan suç oranı yok denecek kadar az olduğu için bir yabancı Kore'de yaşarken gayet huzurlu bir ortama sahip olacaktır.

Neden Kore'de Eğitim  85517347

8-)Muhteşem Doğa

Kore eskiden beri Altın Nehir ve Dağların Ülkesi olarak adlandırılmıştır. Bu söz ' İpeğe çizilmiş gibi doğası güzel ülke ' anlamındadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olduğundan deniz ve karanın biraraya gelerek oluşturdukları çeşitli güzellikler muhteşem bir doğa oluşturmuştur. Ayrıca 4 mevsimin belirgince yaşandığı Kore'de her mevsim ayrı güzellik taşımaktadır. Her ne kadar küçük bir ülke olsa da her bölgesi kendine özgü güzellikler taşımaktadır. Kore'nin kuzey doğusu dağlık olup güney batısında düzlük alan çoktur. Böyle bir doğa ortamı sayesinde hava da, su da temizdir. Başka ülkelere eğitime giden öğrenci o ülkeni hava şartları yüzünden sıkıntı çeker. Ancak Kore'de eğtim alındığı takdirde berrak, temiz ve güzel doğası ile birlikte yabancı bir ülke de eğitim gören öğrencilerle birlikte mutluluğu da yaşanacaktır.

Neden Kore'de Eğitim  86654606

9-)Eğitim İçin Kore'ye

Korede eğitim batı ülkelerine nazaran hem ekonomik ve burs imkânı çok olduğu için rahattır. Yabancı öğrencilere rahat bir eğtim sağlama politikası izleyen Kore, yabancı öğrencilere destek vererek uluslar arası işbirliği konusunda diğer ülkelerle güçlü bir bağ kurmayı hedeflemektedir. Ayrıca Asya kıtasını en doğusunda yer alan Kore'nin durumu uluslar arası toplum da iyi anlayıp bununla Kuzey ve Güney Kore'nin barışcıl bir ortamda ilişkilerini sürdürmesinde yabancı öğrencilerden vereceği destek ve güç çok önemli olacaktır.
    Yabancı beyinleri Kore'de tutma politikasından çok temel olarak dünya barışı ve güvenliği için uzun vadeli vizyona sahip, uluslar arası sahnede karşılıklı ilişkiler aracılığıyla insanlığın gelişimi ve sosyal yardımlaşmanın yaygınlaşması asıl hedeftir..

Neden Kore'de Eğitim  80970669
    Songül
    Songül
    YÖNETMEN
    YÖNETMEN

Mesaj tarafından Songül Perş. Tem. 15, 2010 7:04 am

Vaaaavvv süper bilgiler Very Happy Süpersin Berksancan Very Happy
    Kore' de eğitim almayı çok ama çok isterdim Crying or Very sad Hala içimde bu istek var. Masrafı biraz fazla bu çok zorluyor Embarassed
    Para bulur bulmaz yapacağım en önemli şey Kore' ye gidip animasyon ve çizgi film üzerine eğitim almak olacak. Benim de istediğim bu Smile Hayırlısı ama çok zor görünüyor ....
    berksancan03
    berksancan03
    Hayran
    Hayran

Mesaj tarafından berksancan03 Ptsi Tem. 19, 2010 7:56 pm

Songül demiş ki:Vaaaavvv süper bilgiler Very Happy Süpersin Berksancan Very Happy
    Kore' de eğitim almayı çok ama çok isterdim Crying or Very sad Hala içimde bu istek var. Masrafı biraz fazla bu çok zorluyor Embarassed
    Para bulur bulmaz yapacağım en önemli şey Kore' ye gidip animasyon ve çizgi film üzerine eğitim almak olacak. Benim de istediğim bu Smile Hayırlısı ama çok zor görünüyor ....

İnşallah isteğin en kısa zamanda gerçekleşir çok üzüldüm Crying or Very sad
    Han-Guk
    Han-Guk

Mesaj tarafından Han-Guk Cuma Ağus. 06, 2010 6:26 pm

Arkadaşım merve argun chungang üniversitesine gidecekmiş ama hacettepe üniversitesinde işlemler bir türlü yapılmıyormuş..

bide türkiye de yapılan işlemler çook zaman alıyor ...

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 3:20 am